Stalosan Hoof

Flydende klovplejemiddel

  • Danner en beskyttende sårskorpe på klovene ved fx digital dermatitis (DD), og dermed fremskyndes ophelingen.
  • Neutraliserer vævsnedbrydende ammoniak, som ellers øger infektionsraten.
  • Neutraliserer svovlbrinter, som giver gode vækstbetingelser for Treponema-bakterier, som er én af årsagerne til DD.
  • Danner en holdbar og beskyttende hinde, som beskytter sårene i flere dage.
  • Virker både akut og forebyggende.

 

Ny unik indgangsvinkel til kontrol af klovlidelser som digital dermatitis

Stalosan Hoofspray15ltrKonventionelle klovmidler har en bakterie-dræbende effekt, som desinficerer sår som fx digital dermatitis i klovområdet. Vi mener, at denne metode har en begrænset effekt, idet koen efter gennemgang i klovbad går direkte tilbage til det skadelige klovmiljø med et meget højt bakterieniveau, og dermed er der en øget risiko for reinfektion.
Stalosan Hoof er udviklet til at danne sårskorper og til at neutralisere de vævsnedbrydende affaldsstoffer som fx ammoniak og svovlbrinter på koens hud. Køer, der går på græs hele året rundt, som det ses på New Zealand, har ingen problemer med fx DD. Altså er klovmiljøet i stalden en primær faktor i udviklingen af fx DD. Derfor er Stalosan Hoof udviklet med henblik på at beskytte koens klove mod det skadelige klovmiljø i stalden. Herved kan koens immunforsvar få ro til selv at ophele sårene på klovene.
Formålet med produktet er at gøre op med konventionel desinfektion af klove til behandling af klovsygdomme som fx DD i et staldmiljø, der er mættet med bakterier. For at kunne få fuld effekt af en sårdesinfektion, kræves det, at såret holdes rent efterfølgende, og dette er ikke muligt i en moderne stald.
Med Stalosan Hoof vil vi fjerne fokus fra bekæmpelsen af bakterier og i stedet øge kontrollen af skadelige stoffer på koens hud i klovområdet og beskyttelse af denne.

 

Brugsanvisning

Sprayes ufortyndet direkte på problemområder 2-3 gange ugentligt med en rygsprøjte, kalksprøjte eller lignende sprøjteenhed.
Forbrug: 10-15 ml pr. klov. Det anbefales at skylle klovene med vand inden behandlingen.

  • Behandlingen kan med fordel udføres i forbindelse med malkning, både i malkegrav og karrusel.
  • Kan også anvendes hos kvier i fangegitter. Af sikkerhedsmæssige grunde, anbefales det her at anvende en længere lanse.
  • Efter nogle ugers behandling vil sår være dækket af mørke skorper som må ikke fjernes. Dette er tegn på god effekt, og behandlingen fortsættes.

 

Testimonial

Effektiv beskyttelse af koens klove mod det skadelige klovmiljø i stalden

Stalosan Hoof har forbedret klovsundheden hos Laurits Jespersens 650 malkekøer.

Nicolai Pedersen er fodermester hos Laurits Jespersen i Nibe, hvor han passer de 650 køer. De har kørt med Hoof i godt fire måneder og har haft positive oplevelser med produktet. 

- Vi har 650 malkende køer i stalden, og vi har brugt Stalosan Hoof i omtrent 4 måneder. Jeg kan se en tydelig fremgang i klovsundheden hos mine køer. Vi benytter produktet ifølge vejledningen fra producenten, og vi kan se en betydelig reduktion af hyppigheden af digital dermatitis. Jeg kan klart anbefale produktet, da det lever fuldt op til de forventninger, jeg har. Det er nemt at arbejde med og set i forhold til mange af de andre produkter, vi har prøvet, er dette skånsomt for både dyrene og for dem, der arbejder med det.